Tempo950x100

Tempo300x100

Урожай пшениці не порадував якістю

Урожай пшениці не порадував якістю

За даними Мінагрополітики, 15 областей продемонстрували найвищу врожайність за весь період незалежності України. За результатами збирання зернових, вперше зафіксована найвища врожайність ячменю, жита, ріпаку, пише РІА Новини Україна.

Як йде ситуація з урожаєм пшениці, в ефірі радіостанції Голос Столиці прояснив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Максим Мартинюк.

“Пшеницею засіяли 6,5 млн га, і ми очікували, що внаслідок погоди у нас буде більша кількість продовольчої пшениці, і її якість буде краще, більше того, ми очікували великий валовий збір пшениці 2-го класу, але ці прогнози не виправдалися, і співвідношення продовольчої і фуражної пшениці збереглося на рівні минулого року. Урожай дуже залежить від погоди, і пшениця після прибирання, там ще деякий час протікають біохімічні процеси, рівень протеїну змінюється, класність пшениці — це дуже складний процес. Але в цілому природно-кліматичні умови України дозволяють вирощувати продовольчу пшеницю, а якщо не вдалося, то виходить фуражна”, — пояснив перший заступник міністра.
 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/urozhaj-pshenyci-ne-poraduvav-yakistyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати