Tempo950x100

Tempo300x100

Уряд надаватиме дотації за утримання корів та молодняку (інструкція для отримання коштів)

Уряд надаватиме дотації за утримання корів та молодняку (інструкція для отримання коштів)

Підприємствам Уряд надаватиме дотацію за утримання корів  у розмірі 1500 грн. Про це йшлося під час круглого столу «Державна підтримка галузі тваринництва в Україні» в рамках XІ Міжнародного молочного конгресу за участі представників Мінагрополітики 6 березня.

Для отримання дотації за утримання корів підприємство має подати до Мінагрополітики такі документи:

– заявку (в електронному – e-mail: [email protected] та паперовому вигляді – 01001, м.Київ, вул. Хрещатик, 24);

– довідку про відкриття поточного рахунку, видану банком;

– копію звіту про стан тваринництва (форма 24-сг) станом на 1 січня поточного року, засвідчену органами державної статистики;

– довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів.

Терміни подачі документів: до 1 квітня (відповідно до звіту щодо ВРХ станом на 1 січня) та до 1 жовтня (відповідно до звіту щодо ВРХ станом на 1 липня).

Для отримання дотації за утримання молодняку ВРХ власник має подати до місцевої сільської/селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади копії таких документів:

– копії паспортів ВРХ;

– копія паспорта громадянина України;

– копія довідки або договору про відкриття рахунку в банку;

– копія документу, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків.

Зазначені документи приймаються протягом бюджетного року до 1 травня, до 1 вересня і до 1 грудня поточного року в порядку черговості їх надходження.

Окрім того, було детально інформовано як отримати часткову компенсацію за кредитами, залучених для покриття витрат у галузях вівчарства, козівництва, бджільництва, звірівництва, кролівництва, шовківництва та аквакультурі, отримання компенсації витрат на будівництво та реконструкцію тваринницьких комплексів та ін. за рахунок кредитів, відшкодування за утримання племінних тварин, відшкодування вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм, доїльних залів тощо.

Довідково:

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» за бюджетною програмою 2801540 «Державна підтримка галузі тваринництва» передбачені видатки загального фонду в обсязі 4 млн гривень.

Бюджетні кошти спрямовуються з метою державної підтримки розвитку галузі тваринництва, стабілізації поголів’я худоби та поліпшення її генетичного потенціалу, стимулювання збільшення виробництва продукції тваринництва.

Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 року № 107.

На виконання статті 32 вищезазначеного Закону розподіл бюджетних коштів за напрямами, затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28.02.2018 № 128, який має бути погоджений з Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/uryad-nadavatyme-dotaciyi-za-utrymannya-koriv-ta-molodnyaku-instrukciya-dlya-otrymannya-koshtiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати