Tempo950x100

Tempo300x100

Уряд не буде забороняти торгівлю посадковим матеріалом в умовах карантину

Уряд не буде забороняти торгівлю посадковим матеріалом в умовах карантину

Уряд України не буде забороняти продаж саджанців та посадкового матеріалу квітів, декоративних та плодових рослин на ринках України. Про це заявив Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики

«Офіційної заборони на торгівлю посадковим матеріалом в Україні немає. Це стосується саджанців плодових та декоративних дерев, квіткової розсади, квітковий та овочевий посадковий матеріал», – зазначив пан Висоцький.

Важливість рішення залишити можливість торгувати посадковим матеріалом на ринках України прокоментував Роман Федишин, засновник гуртового ринку «Шувар» м. Львів:

«Торгівлю посадковим матеріалом не можна забороняти з кількох причин. По-перше, це безпечно, бо торгівля відбувається на відкритому повітрі. По-друге, у працюючих жителів міст з`явилось багато вільного часу під час карантину. Доступність посадкового матеріалу на ринках дозволить посилити міграцію населення з великих міст на дачі та у село. По-третє, для сільгоспвиробників цієї спеціалізації березень та квітень – це головний період продажів, заборона може знищити бізнес сотень підприємців тільки у Західному регіоні», – зазначив пан Роман Федишин.

Джерело: Інфо-Шувар

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/uryad-ne-bude-zaboronyaty-torhivlyu-posadkovym-materialom-v-umovah-karantynu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати