Tempo950x100

Tempo300x100

Уряд не запропонував фермерам дешевих грошей для купівлі землі

Уряд не запропонував фермерам дешевих грошей для купівлі землі

Уряд поки не презентував дієвого механізму фінансування фермерів на купівлю землі. Про це в ефірі «UA:Перший» заявив виконуючий обов’язки міністра аграрної промисловості і продовольства у 2018-2019 роках Максим Мартинюк.

«Дивлячись на те, куди веде нас уряд, я можу порадити фермерам лише одне – збирайте гроші поки є час і купуйте землю», – каже Мартинюк. 

За його словами, найбільш далекоглядні селяни уже почали готуватися до купівлі землі.
«У тваринництві ми уже бачимо, що іде вирізання худоби. Люди хочуть зібрати достатньо коштів, щоб мати змогу купити землю», – зазначає екс-в.о. міністра.

Водночас, Мартинюк наголошує, що уряд має передбачити ефективні програми кредитування фермерів.

«Крім закону про обіг земель потрібен іще і закон про фінансове забезпечення ринку землі. Треба не просто передбачити 4 чи 5 млрд  грн в бюджеті, щоб компенсувати відсоткові ставки, потрібно прописати механізми», – переконаний він, і додає, що кредити на купівлю землі повинні видаватися простіше, ніж звичайні кредити. 
«При нинішній політиці Нацбанку і стані банківської системи – ці кредити не те, що ніхто не компенсує, ці кредити ніхто не отримає. Про які  озвучені прем’єр-міністром 11% кредитної ставки можна говорити, якщо зараз іде тенденція до зростання депозитних ставок? Кредити не можуть даватися дешевше, ніж коштують депозити», – зазначив Мартинюк.

Нагадаємо,  Олексій Гончарук заявив, що ринок землі в Україні відкриють з 1 жовтня 2020 року. 

Також президент України Володимир Зеленський назвав маячнею страшилки про китайців, арабів чи інопланетян, які вивезуть українську землю вагонами у разі відкриття ринку землі.

Нагадаємо, законопроект про ринок землі опубліковано на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

 

 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/uryad-ne-zaproponuvav-fermeram-deshevyh-hroshej-dlya-kupivli-zemli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати