Tempo950x100

Tempo300x100

Уряд розпочинає реалізацію програм підтримки АПК

Уряд розпочинає реалізацію програм підтримки АПК

Про це йшлося під час відеоконференції з департаментами АПК обласних державних адміністрацій 22 лютого Мінагрополітики.

«Особливості цьогорічних урядових програм – зосередженість на підтримці тваринництва, на яке виділено 4 із 6 мільярдів гривень, та розвитку підприємництва на селі, які забезпечать довготривалий економічний та соціальний ефекти», – зазначив перший заступник Міністра Максим Мартинюк.

Він додав, що програми від Уряду охоплюють максимально широкий спектр агровиробників – від підприємств до сімейних ферм і домашніх господарств. Інформація про порядок отримання дотацій має дійти абсолютно до кожного аграрія.
Після деталізації механізмів отримання дотацій, з представниками регіонів була обговорена підготовка до проведення весняно-польових робіт та забезпеченість товаровиробників матеріальними ресурсами.

Так, станом на 22 лютого, вже 16 областей приступили до підживлення озимих зернових культур – роботи проведено на 592 тис. га, що складає 8% до прогнозу.

За попередніми даними регіонів, посівна площа під урожай 2018 року співставна з минулорічною та очікується в межах 27,2 млн га. З них під зерновими культурами – 14,6 млн га (54%), що відповідає нормативам оптимального співвідношення культур у сівозмінах.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/uryad-rozpochynaye-realizaciyu-prohram-pidtrymky-apk
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати