Tempo950x100

Tempo300x100

Уряд скасував заборону на ввезення аміачної селітри з РФ

Уряд скасував заборону на ввезення аміачної селітри з РФ

Таке рішення ухвалено у зв’язку з дією антидемпінгових мит на імпорт в Україну нітрату амонію з РФ у розмірі 42,96%, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Крім того, перелік заборонених товарів доповнено аміачною селітрою, яка не є добривом, із вмістом азоту не більше ніж 28%, а також шифером.

“Така заміна коду в групі звужує заборону в товарній групі. У 2017 році в групі, яку пропонується внести (нітрат амонію із вмістом азоту не більше ніж 28% – ІФ), було завезено лише 50 тис. тонн, а в групі “нітрат амонію” – понад 1 млн. Тому ми просимо залишити цей пункт або врахувати, що можуть бути постачання в обхід антидемпінгових заходів”, – уточнив голова Ради федерації роботодавців України Дмитро Олійник.

Антидемпінгові мита на нітрат амонію (аміачну селітру) походженням з РФ були впроваджені у 2014 році і мають діяти до липня 2019 року. Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі 26 березня ухвалила рішення про розширення дії антидемпінгових заходів: мита для ПАТ “Дорогобуж” становитимуть 29,25%, для інших експортерів і загалом для РФ – 42,96%. Рішення комісії набуває чинності від дня опублікування повідомлення в “Урядовому кур’єрі”.

Як повідомляло видання “Європейська правда” з посиланням на джерела, арбітраж Світової організації торгівлі (СОТ) визнав порушення, допущені Україною під час проведення антидемпінгового розслідування щодо аміачної селітри походженням із Росії.

Водночас, як повідомляється на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, така інформація є конфіденційною, і відомство рекомендує очікувати офіційного звіту СОТ.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/uryad-skasuvav-zaboronu-na-vvezennya-amiachnoyi-selitry-z-rf
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати