Tempo950x100

Tempo300x100

Уряд виділить 400 млн грн на нормативну грошову оцінку землі

Уряд виділить 400 млн грн на нормативну грошову оцінку землі

Про це ідеться в постанові Кабінету Міністрів України, опублікованій на сайті Кабміну, повідомляє АgroРolit.com.

В постанові зазначається, це забезпечить оновлення показників нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення у відповідності до Методики нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення.

Відповідно до Закону України “Про Державний бюджет України на 2018 рік” Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити Порядок проведення загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, що додається.

2. Провести у 2018 році загальнонаціональну (всеукраїнську) нормативну грошову оцінку земель сільськогосподарського призначення.

3. Внести до постанов Кабінету Міністрів України зміни, 
що додаються.

4. Міністерству аграрної політики та продовольства, Державній службі 
з питань геодезії, картографії та кадастру забезпечити проведення до 31 серпня 2018 р. загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення”, – ідеться в документі.

Також у постанові зазначається, що Мінагрополітики у тримісячний строк має привести власні нормативно-правові акти у відповідність із цією постановою.

Прийняття рішення дозволить органам місцевого самоврядування отримати актуальну базу для визначення розміру плати за землю без необхідності залучення коштів місцевого бюджету або власників та землекористувачів”, – зазначається в документі.

Також реалізація постанови дозволить значно скоротити час на підготовку до продажу на земельних торгах прав оренди земельних ділянок, що забезпечить сталі надходження до місцевих бюджетів за рахунок плати за землю.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/uryad-vydilyt-400-mln-hrn-na-normatyvnu-hroshovu-ocinku-zemli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати