Tempo950x100

Tempo300x100

Уряд визнав неефективність розподілу 1 млрд грн для фермерів

Уряд визнав неефективність розподілу 1 млрд грн для фермерів

Це випливає зі слів в. о. аграрного міністра, першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Максима Мартинюка, пише AgroPolit.com .

Агросектор за 8 місяців отримав менше 10% дотацій із 6,3 млрд грн держпідтримки закладеної у бюджет на цей рік. З 4 млрд грн на тваринництво виділено за перше півріччя тільки 226,8 млн грн: 220,1 млн грн отримали 5 компаній за те, що здали в експлуатацію/реконструювали тваринницьких об’єктів на суму 733,7 млн грн та ще 6,7 млн грн дотації за молодняк ВРХ.

«Програма з підтримки фермерства – на неї було спрямовано 1 млрд грн і на превеликий жаль ця програма виконується не так інтенсивно, як би нам хотілося», – сказав Мартинюк на засіданні уряду, коментуючи питання виконання програми держпідтримки аграріїв за 8 місяців 2018 року.

На його думку, це відбувається через те, що «основний ресурс у програмі закладений на компенсацію відсоткових ставок фермерським господарствам» в той час як банки дуже повільно приймають рішення щодо кредитування.

Натомість прем’єр-міністр України Володимир Гройсман порадив Мартинюку підвищити ефективності програм підтримки фермерів.

Читайте також: Дотації для фермерів: чи виправдав себе принцип “так не дістанься ж ти нікому”?

“Фермер має стикатися не з бюрократією, а з доступом до ресурсів. Треба змінювати структуру виробництва та управління на селі. Фермер завжди зробить і робочі місця, і якісну продукцію. І нам важливо їх підтримати. Ми тільки запустили ці програми. Зараз бачимо деякі складнощі, але треба досягти ефективності роботи всіх програм», – сказав Володимир Гройсман.

Нагадаємо, ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада» оскаржує несправедливий механізм розподілу державної підтримки аграрної галузі у судовому порядку.

 

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/uryad-vyznav-neefektyvnist-rozpodilu-1-mlrd-hrn-dlya-fermeriv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати