Tempo950x100

Tempo300x100

Уряд затягує процес передачі земель громадам

Уряд затягує процес передачі земель громадам

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на прес-службу ВАР.

Як повідомляється, проблема полягає в тому, що цей процес закріплений лише в урядовому розпорядженні, а не на рівні закону, а сама постанова Кабміну прописує передачу земель ОТГ лише за «заявницьким» принципом. Іншими словами, процедура розпочинається з моменту подачі громадою заявки до відповідного обласного Держгеокадастру, який може навмисно затягувати терміни передачі земель через, наприклад, неправильне оформлення заявки.

«Держгеокадастр не в змозі швидко приймати рішення у разі виникнення якихось спірних питань. Плюс завжди існують корупційні ризики. На місцях депутатський корпус і землевпорядники зможуть ефективніше управляти землями», – зазначив Віктор Молоток, ФГ «Калмичанка».

Аграріїв впевнені, що управління землями на місцях мінімізує корупційні ризики, сприяє підвищенню ефективності управління ділянками та поглибленню процесу децентралізації. Однак, ВАР повідомляює, що Кабінет міністрів затягує процес передачі земель громадам.

 «Усі земельні питання однозначно буде простіше вирішувати на місцях, коли самі фермери зможуть приймати рішення. Держава, на жаль, дискредитувала себе в даному питанні», – Андрій Бобровицький, фермер з Луганщини.

В Аграрній Раді вважають, що для ефективної передачі земель необхідно прийняти закон, який забезпечить реформування Держгеокадастру і запровадить комплексний підхід до передачі земель державної власності у розпорядження ОТГ.

 

Перегляди: 9
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/uryad-zatyahuye-proces-peredachi-zemel-hromadam
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати