USAID допоможе розвитку аграрного сектору Донбасу

USAID допоможе розвитку аграрного сектору Донбасу

Представники Проект USAID «Економічна підтримка Східної України» зустрілися з керівництвом департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької обласної державної адміністрації, пише dnews.dn.ua

Під час зустрічі обговорювалися перспективи стимулювання розвитку бджільництва та овочівництва в Донецькій області. Розглянули проект використання коштів обласного бюджету, передбачених для часткового відшкодування витрат на реконструкцію і будівництво теплиць, придбання обладнання для них.

Так, фермери в Сартані зацікавлені у відновленні зрошувальної системи своїх полів.

«Вирощувати овочі та зернові культури на півдні Донецької області без поливу досить складно, але навіть при таких умовах фермери-городники розвивають свої господарства. Зараз вони зацікавлені у відновленні зруйнованої зрошувальної системи для збільшення своїх врожаїв. Мова йде про зрошенні для 40 гектарів землі, хоча потенційні потужності втричі більше. Будемо вивчати це питання, щоб допомогти їм розвиватися», – сказав фахівець аграрного сектора Проект USAID Олександр Карельсон.

Зараз фермери закуповують воду у підприємства «Вода Донбасу», але хочуть створити альтернативну систему водопостачання.

«Недалеко є річка Кальміус, з якої ми можемо брати воду. Потрібно порахувати вартість цього проекту – купити насоси, провести мережі. Частину овочів ми вирощуємо в теплицях (помідори, огірки), решта – у відкритому грунті. Для вирощування овочів та розвитку наших господарств вода дуже потрібна, із-за змін клімату це стає щорічно важливим питанням», – сказав фермер Володимир Скудар.

Розвиток овочівництва є одним з пріоритетних напрямків, який підтримує Проект USAID «Економічна підтримка Східної України».

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/usaid-dopomozhe-rozvytku-ahrarnoho-sektoru-donbasu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати