Tempo950x100

Tempo300x100

USAID розробив дорожню карту розвитку агровиробництва на Донбасі

USAID розробив дорожню карту розвитку агровиробництва на Донбасі

Про це розповів експерт з питань розвитку бізнесу в сільській місцевості проекту USAID “Підтримка аграрного та сільського розвитку” Владислав Карпенко, повідомляє Укрінформ.

“Головний акцент, на наш погляд, при розвитку дорожніх карт та визначення подальших напрямків діяльності має бути спрямований на поєднання зусиль як органів влади, так і малих і середніх підприємств, в тому числі і особистих селянських господарств та об’єднаних територіальних громад, тому що сьогодні вони мають можливість, а деякі вже почали інвестувати у власну пероробку, завдяки державному фонду регіональному розвитку, та профільних асоціацій задля розробки таких програм спільних дій”, – заявив Карпенко.

Він розповів, що основна мета дорожньої карти USAID полягає у вдосконаленні ланцюгів доданої вартості для аграрної продукції, яку виробляють в Донецькій та Луганській областях і прилеглих до них районів Запорізької області. За словами Карпенко, перше за все це стосується виробництва молока, м’яса, овочів та фруктів.

Експерт USAID зазначив, що планується отримувати підтримку від всіх партнерів агентства, а також залучати кошти з фонду стратегічних інвестицій, та співпрацювати з об’єднаними територіальними громадами.

Карпенко підкреслив, що USAID має намір підтримувати та розвивати саме переробку аграрної продукції в регіоні, а також налагодити канали її збуту, як на внутрішні, так і на зовнішні ринки.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/usaid-rozrobyv-dorozhnyu-kartu-rozvytku-ahrovyrobnyctva-na-donbasi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати