В 2018 році можливе зниження світового виробництва пшениці

В 2018 році можливе зниження світового виробництва пшениці

Збирання зернових культур врожаю 2017 року основному завершене, і згідно з прогнозами ФАО, світове виробництво зернових становить 2 642 мільйона тонн, що на 2 мільйона тонн (менше 1%) вище прогнозного обсягу минулого місяця. Ця зміна в порівнянні з минулим місяцем відбулася головним чином у зв’язку фуражними зерновими, по яких в сторону підвищення був переглянутий прогноз по Австралії, а також по ряду країн Східної і Західної Африки. По рису більш сприятливі види на урожай в Камбоджі і перегляд у бік підвищення тенденцій у Камеруні та Ірані були частково компенсовані зниженням прогнозу виробництва у Венесуелі. У річному підсумку, світове виробництво рису очікується на рівні близько 502,2 мільйона тонн, що трохи вище (на 0,3%) абсолютного рекорду 2016 року.
 
Згідно з підготовленим ФАО першим прогнозом виробництва пшениці в світі, її обсяг в 2018 році складе 744 мільйона тонн, що свідчить про зниження обсягів другий сезон поспіль, проте очікується, що обсяг світового виробництва все ж буде вище середнього. Основна частка цього очікуваного зниження обумовлена скороченням виробництва в ЄС і в Російській Федерації в результаті зниження врожайності в порівнянні з високим рівнем 2017 року. Можливе відновлення обсягів виробництва в Австралії, що, як очікується, допоможе запобігти більш глибокому спаду виробництва на глобальному рівні. Прогнози виробництва фуражних зернових в 2018 році в південній півкулі вказують на ймовірність його скорочення головним чином за рахунок скорочення посівних площ і несприятливих погодних умов в Південній Америці і на півдні Африки. 
 
Більш високі темпи споживання кормів сприяють зростанню показників споживання зернових в світі
 
Прогноз ФАО щодо світового обсягу споживання зернових в 2017-2018 році знижений на 5 мільйонів тонн (0,2%) до 2 608 мільйонів тонн, що все ж на 38 мільйонів тонн (1,5%) вище, ніж в 2016-2017 році. Перегляд у бік збільшення в порівнянні з прогнозом минулого місяця відображає, головним чином, більш високі темпи зростання споживання кукурудзи на фураж в країнах Азії, що з надлишком компенсує деяке зниження споживання пшениці.
 
Як і раніше, очікується, що споживання рису в світі в сезоні 2017-2018 років зросте на 1%до 503,6 мільйона тонн. Цей приріст буде повністю забезпечений збільшенням продовольчого споживання на 6,1 мільйона тонн, чого достатньо для збереження показника споживання в світі в цілому на стабільному рівні в 54 кілограми на душу населення.

У сезоні 2017-2018 років обсяг світової торгівлі може дещо знизитися
 
Очікується, що обсяг світової торгівлі всіма видами зернових в сезоні 2017-2018 років досягне 405 мільйонів тонн, що трохи нижче прогнозу минулого місяця, проте, як і раніше, на 1 мільйон тонн (0,2%) нижче рівня 2016-2017 років. Цей перегляд у бік підвищення обумовлений головним чином збільшенням обсягів торгівлі рисом, якого виявилося досить для того, щоб компенсувати скорочення поставок в Індію, Японію і В’єтнам.
 
Прогноз торгівлі рисом на 2018 рік становить 46,0 мільйонів тонн, що на 3% менше рівня минулого року, проте як і раніше є другим показником за всю історію. Прогнозоване скорочення річних обсягів відображає очікування того, що Бангладеш, Сенегал і Шрі-Ланка скоротять закупівлі на величину, яка значно перевищує зростання поставок в Індонезію, Нігерію і Філіппіни.
 

                                                           Зведені таблиці
 




 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-2018-roci-mozhlyve-znyzhennya-svitovoho-vyrobnyctva-pshenyci
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    23 Квітня

    Делегація Мінагрополітики ознайомилася з досвідом виконання Північною Македонією аграрних програм для вступу в ЄС

    У Фінляндії запустили в продаж кавовий бленд, створений штучним інтелектом

    Польща планує обмежити використання ГМ сировини у виробництві кормів

    Піца і торти можуть вбити: у МОЗ розповіли, яка їжа підвищує ризик смерті

    Виробництво біометану має потенціал потужного зростання – Герус

    БІЛЬШЕ НОВИН