Tempo950x100

Tempo300x100

В Африці доять комах і роблять морозиво з їх молока

В Африці доять комах і роблять морозиво з їх молока

«Ми вважаємо, що комахи — майбутнє у сфері суперпродуктів. Вони містять необхідні живильні речовини, є фантастичним джерелом білка, ще й екологічно чистим», — повідомляється на сайті компанії, пише agroday.com.ua.

Entomilk компанія позиціонує як альтернативу звичному молоку. Але більш багату поживними речовинами, включаючи залізо, цинк, кальцій.

Щоб не пропонувати молоко в порошковій формі, Gourmet Grubb зробила з нього морозиво. Продукт має три аромати — арахісове масло, шоколад і чай.

Варто відзначити, що морозиво виглядає вельми привабливо. Його вартість компанія поки не уточнює, але це пов’язано з тим, що Gourmet Grubb тільки готується вийти на ринок.

І все ж, молоко з комах викликає кілька питань. Раніше спроби їх подоїти вже були. Тоді «молоко» пробували отримувати від тарганів виду Diploptera punctata, єдиних, які вигодовують своїх «малят» субстанцією, дійсно схожою на молоко.

У 2016-му провели дослідження, в ході якого з’ясували, що тарганяче молоко містить утричі більше енергії в порівнянні з коров’ячим, наприклад. Але безпека його під питанням. Вчені тоді не знайшли доказів, що цю субстанцію може без шкоди для свого здоров’я споживати людина.

Та й доїння тарганів викликало деякі складності. Вчені змогли придумати, як відібрати «молоко» без шкоди для комахи, але щоб націдити 100 грамів рідини, довелося «доїти» сотні тарганів.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-afryci-doyat-komah-i-roblyat-morozyvo-z-yih-moloka
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати