Tempo950x100

Tempo300x100

В Африці розвивають соцмережу для фермерів

В Африці розвивають соцмережу для фермерів

Гроші виділили True Ventures із Силіконової долини, Skype, засновник Atomico Ніклас Зеннстрьом (бізнес-ангел, що інвестує в особисту продуктивність), засновник WordPress Метт Малленвег, генеральний директор Blue Bottle Coffee Брайан Михан та фонд Norrsken, пише agroday.com.ua.

Wefarm – перша в світі краудсорсирувана мережа для офлайнових спільнот. Вона дозволяє дрібним фермерам світу, багато з яких живуть у віддалених районах без доступу до Інтернету, об’єднатися один з одним для вирішення проблем, обміну ідеями та поширення інновацій.

Через Wefarm фермери можуть задавати будь-які питання на своїй рідній мові про сільське господарство: від боротьби з хворобами сільськогосподарських культур або ураження шкідниками, до кращих методів вирощування товарних культур, таких як кукурудза, помідори, кава і чай. Wefarm використовує машинне навчання і знання спільноти, щоб забезпечувати найкращий контент для мережі з понад 660 тис. фермерів, навіть за допомогою SMS.

Зараз Wefarm працює в Кенії та Уганді і планує швидко поширитися на інші райони Східної Африки та райони Африки на південь від Сахари.

«Ми вважаємо, що фермери часто є найкращим і найбільш важливим джерелом інформації і досвіду для інших фермерів», – говорить Кенні Еван, засновник і головний виконавчий директор Wefarm.

Wefarm буде використовувати отримане фінансування для розробки комерційних продуктів і створення нового набору функцій. Одна з таких особливостей, яка узгоджується з бажанням Wefarm поставити фермера на перше місце, – це Project Farmlog від Wefarm – інтерактивний «розумний помічник з фермерства», який працює навіть на найпростіших мобільних телефонах. Він буде використовувати машинне навчання для розумної підтримки фермерів як протягом вирощування певних культур, так і під час догляду за домашньою худобою, виходячи з питань, які задає фермер.

Моделі даних Wefarm зможуть відстежувати і прогнозувати ключові проблеми, такі як хвороби, проблеми в період дозрівання, дефіцит поживних речовин, посуха, грунтові умови, характеристики ферми і багато інших важливих моментів. Завдяки цим даним підприємства зможуть покращити управління логістикою і безпеку, оцінити ключові тенденції і проблеми, підвищити стійкість і прозорість.

Wefarm є соціальним підприємством. Використовуючи новітні технології машинного навчання, сервіс Wefarm працює як в Інтернеті, так і через SMS. Знання, поширювані у Wefarm, можуть допомогти фермерам виробляти продукти вищої якості, підвищувати врожайність, отримувати інформацію про ціни, вирішувати проблеми наслідків зміни клімату, купувати найкраще насіння, добрива та брати вигідніші кредити, диверсифікувати сільськогосподарські інтереси і багато іншого.

З моменту заснування у 2015 році Fast Company назвала Wefarm однією з найбільш інноваційних компаній Африки, а також серед інших отримала нагороди Impact Challenge Award від Google, Europas Tech for Good Award від TechCrunch, Ideas from Europe prize від Комісії Європейського союзу.

Штаб-квартира компанії знаходиться в Лондоні, а її офіси розташовані в Найробі і Кампалі.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-afryci-rozvyvayut-socmerezhu-dlya-fermeriv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати