Tempo950x100

Tempo300x100

В “Аграрному фонді” підозрюють, що в них вкрали зерна на 200 мільйонів

В “Аграрному фонді” підозрюють, що в них вкрали зерна на 200 мільйонів

1 лютого охорона шести елеваторів, які належать до групи компаній ТОВ «Агроінвестгруп», не допустила співробітників ПАТ «Аграрний фонд» на територію підприємств для планової перевірки. Зокрема, співробітники Товариства не були допущені на ТОВ «Березівський елеватор», ТОВ «Білгород-Дністровський елеватор», ТОВ «Ізмаїльський елеватор», ТОВ «Раухівський елеватор», ТОВ «Аліягський елеватор», ТОВ «Заплазький елеватор».

Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Аграрний фонд».

Між ПАТ «Аграрний фонд» і кожним із цих елеваторів укладено договори на зберігання зерна пшениці, кукурудзи та соняшнику. Відповідно до умов договору, співробітники ПАТ «Аграрний фонд» мають право здійснювати планові перевірки з 1 по 10 число кожного місяця.

Керівники елеваторів і ТОВ «Агроінвестгруп» не виходять на зв’язок. Тим часом на декількох елеваторах відбувається завантаження машин. Не виключено, що відвантажується саме зерно, яке належить «ПАТ «Аграрний фонд».

“Щоб не допустити розкрадання державного майна, співробітники ПАТ «Аграрний фонд» вже подали заяву до Головного управління Національної поліції в Одеській області з проханням розпочати досудове розслідування, оскільки вчинені дії мають ознаки кримінального правопорушення.

У разі привласнення, розтрати або крадіжки зерна будуть завдані збитки державі в особі ПАТ «Аграрний фонд» у розмірі близько 200 мільйонів гривень”, – йдеться у повідомленні компанії.

Довідка:

ПАТ «Аграрний фонд» – один з провідних операторів агропромислової галузі України. Підприємство засноване в 2013 році, власником 100% акцій товариства є держава в особі Міністерства аграрної політики та продовольства. Основний вид діяльності – закупівля зернових за форвардними контрактами, продаж мінеральних добрив.

ПАТ «Аграрний фонд» входить до топ-10 найбільш прибуткових державних підприємств агросектору. Протягом 2016-2018 років ПАТ «Аграрний фонд» сплатив державі 211,5 млн грн дивідендів.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ahrarnomu-fondi-pidozryuyut-shcho-v-nyh-vkraly-zerna-na-200-miljoniv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати