Tempo950x100

Tempo300x100

В Аграрному комітеті ВР відбудуться кадрові зміни

В Аграрному комітеті ВР відбудуться кадрові зміни

Про це УНН заявив заступник голови комітету, народний депутат Олександр Бакуменко.

За його словами, йдеться про зміну одного із заступників голови комітету – Григорія Заболотного.

“Заболотний подав заяву про те, що він не може виконувати обов’язки заступника голови аграрного комітету за станом здоров’я. І планується поставити замість Заболотного нардепа Андрія Кіта”, – розповів Бакуменко.

Як повідомляє УНН з посиланням на власні джерела у парламенті, у четвер вранці народні депутати з-поміж лобістів агрохолдингу “Кернел” планують кадрові зміни у комітеті ВР з питань аграрної політики.

Джерела переконують, що народні обранці задумали виставити на голосування проект постанови, що передбачає призначення Олега Кулініча, Андрія Кіта і Миколи Люшняка до складу керівництва комітету.

Натомість, Бакуменко поки спростовує призначення Кулініча та Люшняка.

“Це все казки”, – сказав він.

“Краще приділити увагу призначенню голів комітетів ВРУ. Сьогодні велика кількість комітетів працює без керівників”, – додав Бакуменко.

Водночас нагадаємо, що у ВР є група лобістів агрохолдингу “Кернел”. Крім співвласника компанії Віталія Хомутинніка, членами є ще 6-10 осіб, зокрема:

    Мар’ян Заблоцький – голова громадської ради при податковому комітеті ВР і помічник нардепа Олексія Мушака – брата співвласника “Кернел” Андрія Веревського. Заблоцький також очолює громадську організацію, яка розташована за тією ж адресою, що і “Кернел”;
    Юлія Мовчан і Олена Київець – помічники нардепа Олега Кулініча і за сумісництвом співзасновники громадської організації Мар’яна Заблоцького;
    Андрій Кіт, Олег Кришин і Микола Люшняк – нардепи, які неодноразово були помічені в союзі з “Кернел” і голосуванні в його інтересах.

Кришин, наприклад, був співавтором законопроекту №7010 про “єдине вікно на митниці” і в порушення регламенту вніс туди правки про закупівлю зерновозів для “Кернел” за рахунок грошей Держбюджету. Законопроект Рада проголосувала, але з огляду на суспільний резонанс, у ситуацію змушений був втрутитися Президент і ветувати норми на користь агрохолдингу.

Але навіть після вето Президента Кришин підбивав колег повернутися до питання закупівлі зерновозів під час бюджетного процесу, коли, як показує практика, більшість депутатів не завжди розуміють, за що голосують.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ahrarnomu-komiteti-vr-vidbudutsya-kadrovi-zminy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати