Tempo950x100

Tempo300x100

В аграрному університеті вирощуватимуть трюфелі

В аграрному університеті вирощуватимуть трюфелі

Про це інтернет-виданню «Агро Юг» розповів ректор університету Юрій Кирилов.

Так, біолого-технологічний факультет ХДАУ запускає унікальний проект по вирощуванню дорогих грибів – чорних трюфелів.

«У нас є міцелій чорного трюфеля, який вживлюється в кореневу систему дуба. І у нас також є дендропарк «Дубова роща». Ось хочемо навесні зайнятися цим процесом імплантації. І через п’ять років будемо їсти вже дорогий гриб», – поділився Кирилов.

Крім цього, університет запускає ще два проекти – наукову пасіку і міні-перепелину ферму. Створення таких навчальних проектів полягає в потребі університету мати свої бази для проходження практики студентам.

Завдання перепелиної ферми полягає у дослідженні впливу різних комбікормів на ріст і якість м’яса птиці.

«Ми плануємо, що це буде 6 клітин по 15 перепелів, тобто, 90 голів перепелів. Ми зараз вийшли на виробників комбікормів, і ці окремі групи будемо годувати 3 різними комбікормами. По закінченню, через 2-3 місяці, природно, будуть робитися виміри: який приріст, біохімічний аналіз по м’ясу. У цьому сенс цієї міні-перепелиної ферми – це не просто ферма, а там буде закладається такий от досвід – вплив комбікормів різних виробників на зростання, на інтенсивність, на якість м’яса перепелів. Не буде такого, що ми робимо це для товарної реалізації», – акцентував Кирилов.

Також університет планує відкрити курс з навчання фахівців з вирощування мідій і устриць в рамках спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура».

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ahrarnomu-universyteti-vyroshchuvatymut-tryufeli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати