Tempo950x100

Tempo300x100

В Криму більше не вирощують технічні культури через нестачу води

В Криму більше не вирощують технічні культури через нестачу води

Про це заявив Олександр Басов, екс-президент Торгово-промислової палати Криму, передає Крим.Реалії.

За його словами, в окупованому Криму через брак води зникли цілі галузі сільського господарства. Зокрема, кримські фермери припинили вирощувати технічні культури для худоби, а також кукурудзу, рис та соняшник.

Його слова підтверджує Андрій Федоренко, науковець Інституту захисту рослин НАН України наголошуючи на тому, що розвивати сільське господарство в Криму в таких умовах неможливо та ставить під сумнів заяви так званого Мінсільгоспу Криму про високі обсяги врожаїв.

Науковці прогнозують, що через 10-15 років кримський півострів перетвориться на пустелю. Тому, Федоренко радить місцевим фермерам перейти на вирощування культур, що пристосовані до засушливих умов.

Нагадаємо, за даними «міністерства сільського господарства Криму», після окупації півострова Росією площі зрошуваних земель на його території зменшилась у 10 разів до 14 000 га.

Окупаційна влада Криму вже вичерпала всі ресурси для вирішення проблем з водою. Процес деградації грунтів у північній частині півострова розвивається дуже високими темпами. Водна інфраструктура в Криму практично зруйнована.

Зазначимо, що до анексії Криму, Україна забезпечувала 85% водопостачання півострова через Північно-Кримський канал, що йде від Дніпра. Після окупації кримської території Російською Федерацією подача води припинилась.

Джерело: agroday.com.ua

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-krymu-bilshe-ne-vyroshchuyut-tehnichni-kultury-cherez-nestachu-vody
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати