Tempo950x100

Tempo300x100

В майбутньому картоплю зможуть замінити тирсою

В майбутньому картоплю зможуть замінити тирсою

Це спонукало дослідників почати пошуки технології, що дозволяє добувати крохмаль та інші цінні речовини з відходів деревообробної промисловості. Перші проби показали, що подібні технології залишаються поки невиправданим вкладенням ресурсів. Але, як повідомляють ЗМІ, винахідники намагаються здешевити процес, пише Знай.

Американські вчені провели унікальне відкриття. В майбутньому звичайну картоплю зможуть замінити аналогом – дерев’яними тирсою. Після проведеного дослідження, фахівці підтвердили, що в целюлозі міститься прихований крохмаль, аналогічний тому, що є складовою частиною такого овочу, як картоплю. Це може призвести до того, що правильно переробивши деревні відходи на харчовий продукт можна здешевити вживання картоплі у світі. Адже вартість картоплі не завжди досить дешева, щоб у промислових цілях її можна спокійно застосовувати.

Вчені в даний час розробляють технологію одержання харчової целюлози з відходів деревообробної промисловості. Хоча за останніми даними, це дуже дорогий процес. Щоб отримати необхідний відсоток харчової сировини потрібно витратити не менше мільйона доларів. У майбутньому експерти будуть розробляти більш бюджетний варіант, щоб поступово ввести його у промисловість.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-majbutnomu-kartoplyu-zmozhut-zaminyty-tyrsoyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати