Tempo950x100

Tempo300x100

В МінАПК розповіли алгоритм отримання 80% компенсації вартості закупленого насіння

В МінАПК розповіли алгоритм отримання 80% компенсації вартості закупленого насіння

«Розвиток села, підтримка малих та середніх фермерських господарств, розвиток кооперації  – це пріоритетні напрями діяльності  Уряду  у сфері АПК. Ці напрями вперше за останні роки отримали реальну фінансову підтримку і  відповідні програми. Тому наше завдання, щоб кожен фермер дізнався, що він може, наприклад,  отримати 40%-у компенсацію за придбання сільгосптехніки українського виробництва,  80% компенсації  – за вартість насіння,  70% – за придбання обладнання при вступі у кооператив», – зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета.

Так, для отримання 80% компенсації вартості закупленого насіння сільськогосподарських рослин вітчизняної селекції необхідно:

Крок 1. Придбати насіння сільськогосподарських рослин вітчизняної селекції у суб’єктів насінництва, зазначених в Державному реєстрі суб’єктів насінництва та розсадництва (З реєстрами можна ознайомитись на офіційному сайті Мінагрополітики в розділі РЕЄСТРИ АПК). Строк дії їх сертифікатів визначено в Реєстрі сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал.

Крок 2. Сформувати пакет підтверджуючих документів.

Крок 3. Подати до державного банку заявку та підтверджуючі документи на отримання фінансової підтримки.

Крок 4. Отримати кошти на рахунок в державному банку.

Документи для отримання часткової компенсації можна подавати двічі на рік.

Детальніше дізнатися про порядки використання коштів та інструкції щодо отримання дотацій, передбачених у державному бюджеті на програми підтримки можна за посиланням.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-minapk-rozpovily-alhorytm-otrymannya-80-kompensaciyi-vartosti-zakuplenoho-nasinnya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати