Tempo950x100

Tempo300x100

В порту «Ольвія» відкрили новий зерновий термінал

В порту «Ольвія» відкрили новий зерновий термінал

Загальна площа забудови становить 1,7 га, гранична добова вивантаження — 60 вагонів і 100 автомобілів, обсяг одноразового зберігання — 35 тис. т кукурудзи, є сертифіковані склади і сертифікована лабораторія, пишуть «Миколаївські вісті».

Як зазначається, термінал має нетипове для промислових об’єктів забарвлення і цілий ряд оригінальних технічних рішень: вентильовані підлоги підлогових складів, підземне пожежне водоймище, особливі арочні конструкції, які дозволяють встановити верхню механізацію (завантажувальні галереї) на даху арочного типу, замість типової 2-х скатної.

В цілому, виробнича потужність першої черги нового зернового терміналу становить 800-900 тис. тонн на рік по кукурудзі. Для перевантаження плануються до використання існуючі причали ДП «Стивідорна компанія Ольвія», а також абсолютно новий, 300 метровий приватний причал «Єврозовнішторг».

За словами власника компанії «Вібо-Транс» Олександра Вотінцева, погрузка суден місткістю 25-30 тис. т на терміналі може проводитися вже в даний момент. «До вересня наші партнери, компанія ЕВТ, планує завершити монтаж навантажувальних галерей і конвеєрів, і тоді ми зможемо обслуговувати «панамакси п о 60-65 тис. т з частковим довантаженням на рейді Очакова.

«Є попередні проектні опрацювання по другій черзі будівництва. Розширення розвантажувальних фронтів, зерноочистка, збільшення одноразового зберігання до 100 тис. т. Але це залежить виключно від потреб клієнтів. При наявності необхідності за 10-12 місяців всі роботи повністю реалізовані. Адже по першій черзі рішення про будівництво було прийнято в травні 2017 року, а в травні цього року ми вже ввели об’єкт в експлуатацію», — заявив він.

Джерело: agroinsider.com.ua

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-portu-olviya-vidkryly-novyj-zernovyj-terminal
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати