В Продовольчій і сільськогосподарській організації ООН (ФАО) новий директор

В Продовольчій і сільськогосподарській організації ООН (ФАО) новий директор

Вчора завершилося голосування за нового директора Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), в якому переконливу перемогу здобув колишній заступник міністра сільського господарства Китаю та член комуністичної партії цієї країни Цюй Дунюй (Qu Dongyu). На цій посаді він змінить Жозе Граціану да Сілва, представника Бразилії, який очолював ФАО протягом двох каденцій і восьми років поспіль – з 2011 по 2019 роки, пише AgriGator.

[[{“fid”:”636800″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

За представника Китаю віддали свої голоси більше половини проголосувавших країн – 108 з 194. За представника Франції Кетрін Жезлен-Ланель (Catherine Geslain-Lanéelle), колишню голову сільськогосподарського міністерства цієї країни, яку підтримували країни Європейського союзу, було віддано 71 голос. Менше всього – 12 голосів, набрав Давид Кірвалідзе (Davit Kirvalidze), колишній міністр сільського господарства Грузії. Таким чином перемога дісталася представнику Китаю вже в першому турі, оскільки більше половини учасників проголосували за нього.

Цікаво, що сама впливова країна і головний донор ФАО, яким є США, підтримали саме представника Грузії, який в результаті набрав найменшу кількість голосів. США намагалися зробити все можливе, щоб представник Китаю не отримав посаду глави ФАО, проте, оскільки голосування було таємним, дуже складно сказати, хто саме був солідарний з США в питанні вибору нового директора Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН.

Враховуючи перемогу представника Китаю, деякі учасники 41 конференції ФАО висловлювали думку про можливий перегляд планів США щодо фінансування організації. У той же час, цілком ймовірно, що Китай, у свою чергу, збільшить фінансування для ФАО і його програм по всьому світу.

ФАО є однією з найбільш впливових організацій ООН. Тут працює більше 11 500 співробітників по всьому світу і вона є світовим центром накопичення знань по сільському господарству і харчовій промисловості. ФАО також активно співпрацює з іншими агенціями ООН з різних питань, що стосуються безпеки продуктів харчування, здоров’я населення, сталого розвитку, екології та інших аспектів, що стосуються сільського господарства і харчової промисловості. Однією з ключових цілей ФАО є створення світу, вільного від голоду до 2030 року. Сьогодні більше 800 мільйонів людей стикаються з голодом, і багато експертів сумніваються в тому, що мета ФАО до 2030 року може бути досягнута.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-prodovolchij-i-silskohospodarskij-orhanizaciyi-oon-fao-novyj-dyrektor
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    19 Квітня

    За чотири роки земельної реформи ринок лишається привабливим і ліквідним джерелом інвестицій

    Прогнози гарного урожаю ріпаку в Україні посилюють тиск на котирування

    Ціни на свиней забійних кондицій знову ростуть

    Польща має в 68 разів більше дотацій на АПК, ніж Україна

    Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне – УЗА

    В Україні знову дешевшає картопля: за якою ціною надходить у продаж

    В Україні знизилися ціни на гречку та рис, макарони подорожчали: де купити дешевше

    Інформація про відмову Китаю від української кукурудзи – це чутки на рівні трейдерів

    Поляки бідкаються, що через мобілізаційні закони в Україні у них не буде кому збирати полуницю

    18 Квітня

    На Дунаї відкрили додаткову лабораторію для аналізу зерна

    БІЛЬШЕ НОВИН