В Росії знайшлися активи українського горілчаного короля

В Росії знайшлися активи українського горілчаного короля

У реєстрі держреєстрації юридичних осіб Федеральної податкової служби РФ виявлені відомості, які підтверджують комерційну діяльність в Росії українського бізнесмена Євгена Черняка, співвласника Global Spirits — компанії, що виробляє, зокрема, горілку «Хортиця», пише «Аргументум».

Сайт наводить фрагменти реєстру, де власником підмосковного заводу «Родник і К» є кіпрська Oxford AMG-77 Ltd, якій в 2007 році Антимонопольний комітет України дозволив придбати акції компанії Image Holding ApS (Данія).

Та в свою чергу володіє лікеро-горілчаним заводом “Хортиця”. Oxford AMG-77 Ltd. належать ще кілька компаній на території Росії: “ТД” Мегаполіс” і “Русский север”.

До того ж «Русский север” вказана як виробник “Хортиці” в одному з інтернет-магазинів, що продають алкоголь.

Читайте також: Виробник горілки Хортиця судиться з Укрспиртом

За даними «Аргументум», ще в 2015 році частка Global Spirits на російському ринку горілки в товарному вимірі становила 4,1%.

При цьому Черняк і його компанія не потрапили в список людей і юросіб, проти яких Росія нещодавно ввела економічні санкції.

Як ми писали раніше, в Білорусі стартував розлив горілки «Хортиця» і «Мороша».

Перенесення виробництва в інші країни Черняк пояснив тим, що його не влаштовує те, що відбувається на українському ринку. Зокрема, дії “Укрспирту”, який, на його думку, “не тільки не бореться, але і сприяє контрафактному алкоголю – нам стало досить важко працювати в Україні”.

Джерело: agroday.com.ua

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-rosiyi-znajshlysya-aktyvy-ukrayinskoho-horilchanoho-korolya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати