Tempo950x100

Tempo300x100

В США будують найбільш технологічну в світі вертикальну ферму

В США будують найбільш технологічну в світі вертикальну ферму

Як стверджують в компанії, ферма стане найбільш технологічною в світі серед закритих виробництв, пише agroday.com.ua.

Завдяки унікальному способу вирощування, продукція ферми буде постачатися клієнтам в найсвіжішому вигляді і з найкращими смаковими якостями, повідомляє Fortune.

Відзначається, що в травні минулого року Bowery на будівництво нової ферми зібрала $20 млн з залучення таких інвесторів як General Catalyst, GGV і GV (раніше Google Ventures).

У вирощуванні своєї продукції ферма застосовує робототехніку, машинне навчання і аналітику. Власно розроблена програма з мережею датчиків приймає дані про рослини в реальному часі і визначає їх якість, текстуру, колір і смак.
В результаті ферма пропонує покупцям так звану пост-органічну продукцію в розпал її свіжості і смаку. Контрольоване внутрішнє рослинне середовище дозволяє вирощувати продукцію цілий рік, без застосування пестицидів.

«Програмне забезпечення – це мозок ферми», – говорить Ірвінг Файн, засновник і генеральний директор Bowery.

Програма контролює всі зміни – потік води, інтенсивність світла, температуру і вологість, що впливає на смак рослини. «Ці зміни автоматично надходять в нашу систему, — каже Файн. — Точність і рівень контролю не мають собі рівних».

За його словами, ферма Bowery в 100 разів ефективніша, ніж квадратний фут (або 9,3 га) традиційних сільськогосподарських угідь — багато в чому тому, що стартап може вирощувати продукцію цілий рік незалежно від сезону в повністю контрольованому середовищі.

Відкриття другої ферми планується на кінець весни. Відзначимо, що перша ферма Bowery була відкрита наприкінці лютого 2017 року. Зараз на ній вирощують понад 80 видів зелені і трав. Продукція продається в супермаркетах Whole Foods і продуктових магазинах Foragers.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ssha-buduyut-najbilsh-tehnolohichnu-v-sviti-vertykalnu-fermu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати