В Україні абсолютно не контролюють ринок алкогольної продукції

В Україні абсолютно не контролюють ринок алкогольної продукції

Про це заявив економічний експерт, член міжнародних організацій CFA і АССА Ростислав Чайковський, передає УНН.

За його словами, через відсутність контролю близько 70% алкогольного ринку перебуває в тіні.

Легальні виробники не можуть конкурувати з нелегальними. Нелегальний алкоголь продається навіть в магазині“, — сказав Чайковський.

Також експерт прокоментував підвищення МРЦ на алкогольні вироби. Це — стара практика допомоги легальним виробникам утримуватися на ринку, підкреслив він.

У свою чергу голова Всеукраїнської асоціації постачальників України Олексій Дорошенко заявив, що оптово-відпускні та роздрібні ціни на горілку і лікеро-горілчані вироби уряд переглядає щорічно через інфляцію. А за останній рік інфляція сягнула близько 13%, нагадав він.

За словами голови Ради директорів Beverage Trading Company Ольги Івушкіної, вітчизняні регулятори не зацікавлені в розвитку легального горілчаного ринку.

Обсяги виробництва якісної горілки за підсумками 2017 року впали на 20%, за підсумками перших 6 місяців цього року — вже на 17%, уточнила вона.

“У нас зростають акцизи, оскільки таке зобов’язання ми взяли на себе перед ЄС. Однак паралельно падає купівельна спроможність — населення біднішає, але споживання алкоголю не знижується. І в цей період, коли легальний виробник платить податки на всі 100% і, об’єктивно, не має можливості знизити ціну на свій продукт — нелегали пропонують підроблену продукцію в рази дешевше. Покупець йде до них.

Читайте також: Українці перейдуть на самогон і наливки: подорожчання алкоголю бюджет не наповнить

На цьому тлі — практично не діють правоохоронці, а якщо і діють, то покарання за продаж сурогату у нас абсолютно не лякає порушника. Він платить свої кілька тисяч штрафу і відбиває їх у перший же день відновлення нелегальних продажів підпільної горілки”, — пояснила експерт.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-absolyutno-ne-kontrolyuyut-rynok-alkoholnoyi-produkciyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати