Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні активно розвивається ризиковане землеробство

В Україні активно розвивається ризиковане землеробство

Про це заявив президент НААН Ярослав Гадзало під час Міжнародного дня поля на Херсонщині, повідомляє НААН, пише agropolit.com.

У повідомленні йдеться, що одним із лідерів напряму є Інститут зрошуваного землеробства. Стратегічне завдання установи — збереження ґрунтів і підвищення родючості.

“Інститут надає пропозиції для ведення землеробства в степу, де основним фактором є дефіцит вологи. Виведені й адаптовані сорти, які ми побачили, в прекрасному стані, вони витримують умови спеки півдня України і дають непоганий врожай. Наукова установа доволі потужно працює, з кожним роком кількість пропозицій збільшується”, — повідомив Ярослав Гадзало.

Повідомляється, що в Міжнародний день поля ознайомитися з результатами роботи Інститут приїхали аграрії з усієї України, а також делегація Китайської Народної Республіки. Наразі Інститут проходить сертифікацію на отримання ліцензії для виробництва органічної продукції. На черзі — виробництво органічного насіння.  

“Органічне землеробство актуальне не лише в Україні, воно актуальне по всьому світу. Херсонщина однією з перших у країні почала розвивати цей напрям. В області приблизно 20 господарств уже проходять атестацію. Торік ми заклали ділянку, де вирощуємо п’ять основних культур, випробовуємо різні препарати, мікродобрива, органічні добрива, щоб потім дати рекомендації нашим виробникам”, — повідомила директор Інституту Раїса Вожегова.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-aktyvno-rozvyvayetsya-ryzykovane-zemlerobstvo
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати