Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні блискавично дешевшають персики

В Україні блискавично дешевшають персики

З початку цього тижня ціни на кісточкові в середньому впали на 40%. Садівники змушені йти на це з трьох причин. По-перше, на ринку утворився надлишок продукції. По-друге, жорстко посилилася конкуренція з боку імпорту. По-третє, дощі згубно впливають на урожай, пише agroday.com.ua.

Сьогодні виробники пропонують персики за 6-12 грн/кг, залежно від сорту, якості та регіону. Також сільгоспвиробники готові йти на цінові поступки у випадку відвантаження великих партій.

Фермери кажуть, що у них просто немає вибору. Урожай нинішнього року значно більший торішнього, а попит дуже стриманий. Плюс до цього рясні опади стрімко погіршують якість персиків в садах. Також до нас «пливуть» стабільні поставки дешевших фруктів з Молдови, які на наших ринках пропонують від 4 грн/кг.

У результаті виходить, що зараз ціни на місцевий персик в середньому на 20% нижчі, ніж в кінці липня минулого року. Велика частина виробників не має надій на те, що ситуація зміниться в кращий бік у кінці сезону.

Вони прогнозують, що через несприятливі погодні умови відсоток некондиційного персика на ринку стрімко зросте. Це негативно позначиться на кон’юнктурі сегмента в цілому. Більше того, покупці вважають за краще купувати персик невеликими партіями, посилаючись на вкрай обмежений термін реалізації.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-blyskavychno-deshevshayut-persyky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати