Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні буде надлишок кавунів

В Україні буде надлишок кавунів

Про це виданню EastFruit розповів президент кооперативу «Південний союз» Олександр Сіненко, пише agro-business.com.ua.

За словами фермера, виробники можуть збільшити кількість зрошуваних площ.

«Якщо об’єднаються 10 виробників, які захочуть вирощувати кавуни на площі 200 гектарів, то при умілому використанні сучасних технологій, вони можуть отримати 10 тисяч тонн врожаю. Але для цього потрібно прописати відповідальність кожного. Це називається «диктатура технологій»… Потрібно постійно дотримуватися певної технології вирощування», – ділиться досвідом Сіненко.

Також фахівець розповів про неврожайні часи для баштанників – такими були три останні роки. Тоді деякі фермери перейшли на вирощування соняшника та зерна.

«Коли у нас неврожай кавуна, ми отримуємо 10,15 або 20 тонн продукції з гектара. І, якщо його продавати, наприклад по 1 гривні за кілограм, то можна отримати 20 тисяч гривень за тонну. Тобто ми розуміємо, що якщо у фермера є вибір – посіяти насіння і продати його згодом за ціною 30 тисяч гривень за тонну, то навіщо займатися кавуном, який вимагає великих затрат та людських ресурсів», – каже Сіненко.

На тлі неврожаїв площі кавунів в південних регіонах скоротилися на 30%. Також на скорочення посадкових площ вплинула погода – через затяжну весну терміни посадки змістилися.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-bude-nadlyshok-kavuniv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати