Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні буде застосовуватись інтерактивна карта фітосанітарного стану полів

В Україні буде застосовуватись інтерактивна карта фітосанітарного стану полів

Під час роботи учасники зустрічі обговорили поточну ситуацію щодо здійснення фітосанітарного контролю в Україні, практичні аспекти з покращення фітосанітарного стану визначених областей, озвучили пропозиції з реалізації пілотних проектів та окреслили завдання на найближчий час.

Особлива увага була приділена проекту Програми щодо розробки заходів з локалізації та ліквідації найбільш небезпечних шкідливих організмів на території окремих адміністративних одиниць України – у Кіровоградській, Миколаївській, Одеській та Полтавській областях.

Напрацьований проект програми пропонує комплекс заходів із захисту рослин на весь період – від передпосівної підготовки насіння і ґрунту до збирання врожаю та післяжнивного обробітку ґрунту, післязбиральної доробки продукції під час зберігання.

Зокрема, проектом передбачаються заходи щодо виявлення, моніторингу, локалізації та ліквідації осередків, розповсюдження наявних шкідливих організмів.

У рамках цієї роботи також буде розроблена інтерактивна карта фітосанітарного стану полів.

За результатами обговорення учасники наради внесли свої пропозиції до проекту програми, які найближчим часом будуть узагальнені та враховані під час затвердження документу.

Робоча група з питань покращення фітосанітарного стану в Україні була створена наказом Мінагрополітики від 23 лютого 2017 року. До її складу увійшли представники Мінагрополітики, Держпродспоживслужби, Державної служби статистики України, наукові співробітники, спеціалісти профільних асоціацій, які опікуються питаннями зернотрейдерів, сільгоспвиробників, представників фумігаційних та сюрвейерських компаній.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-bude-zastosovuvatys-interaktyvna-karta-fitosanitarnogo-stanu-poliv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати