В Україні будуть робити томатний порошок

В Україні будуть робити томатний порошок

У наступному році компанія планує запустити новий завод з виробництва томатного порошку, що стане новим напрямком у виробництві.

Про це AgroPortal.ua розповів фінансовий директор компанії Agrofusion Іван Сакаль під час агропромислової виставки «Агропорт Південь Херсон 2018».

«Щорічні темпи приросту компанії знаходяться на рівні 30%, це показники, як зростання обсягу виробництва, так і фінансові. В цьому році ми плануємо переробити 700-750 тис. т томатів, хоча в минулому році цей показник був на рівні 500 тис. т. Таке зростання виробництва пов’язане із запуском восени 2017 року нового заводу в Снігурівці (Миколаївська обл.)», — зазначає Іван Сакаль.

За його словами, зараз на цьому ж майданчику ведеться будівництво заводу з виробництва томатного порошку, який планується запустити в роботу в 2019 році.

«Це затребуваний продукт в Європі, і ми сподіваємося, що в наступному році запустимо завод. Для компанії сьогодні найбільшою проблемою є потреба у збільшенні земельного банку. Коли запрацює новий завод, обсяг томатної пасти, яку Agrofusion зараз виробляє, буде спрямований на переробку томатного порошку, і ми будемо мати дефіцит томатної пасти», — розповідає Іван Сакаль.

За підрахунками компанії, щоб почати виробництво томатного порошку і зберегти на нинішньому рівні виробництво томатної пасти, потрібно збільшити земельний банк компанії на 6 тис. га.

Довідка: Agrofusion — українська вертикально інтегрована група компаній, яка займається вирощуванням і переробкою томатів для виробників соків, кетчупів та томатних соусів в усьому світі. Виробничі потужності компанії — три заводи з потужністю переробки за 4 тис. т свіжих помідорів у добу — розташовані в Херсонській і Миколаївській областях.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-budut-robyty-tomatnyj-poroshok
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати