В Україні ціна на тепличний огірок за тиждень впала в 2 рази

В Україні ціна на тепличний огірок за тиждень впала в 2 рази

Ціна на тепличні огірки в Україні продовжує знижуватися, повідомляють аналітики проекту EastFruit. За словами операторів ринку, вибірки в місцевих теплицях продовжують збільшуватися, в той час як активність покупців, навпаки, знижується.

Так, на даний момент тепличні огірки оптом пропонуються за ціною 18-22 грн/кг ($0,23-0,28/кг), що в середньому в 2 рази дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня. При цьому найбільш гостро проблема зі збутом стоїть перед тепличними комбінатами південного регіону, яким доводиться конкурувати з власниками плівкових теплиць, що пропонують більш дешеву продукцію.

Оптові компанії на поточному тижні, як і раніше закупівель не вели, а роздрібні мережі, сформувавши необхідні обсяги ще на попередньому тижні, поки не прагнули поповнювати запаси. В результаті, пропозиція на ринку значно перевищувала попит, у зв’язку з чим продавці змушені були практично щодня переглядати ціни на тепличні огірки в бік зниження.

Варто зазначити, що на сьогоднішній день тепличний огірок в Україні вже коштує в середньому в 1,6 рази дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. На думку аналітиків проекту, якщо інтерес до закупівель тепличного огірка найближчим часом різко не підвищиться, то знижувальний ціновий тренд на українському ринку тепличних овочів триватиме ще кілька тижнів. Очікувати підвищення цін варто тільки до середини квітня, перед початком свят.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-cina-na-teplychnyj-ohirok-za-tyzhden-vpala-v-2-razy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати