Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні дешевшає капуста

В Україні дешевшає капуста

Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Як відзначають аналітики проекту, у більшості господарств все ще тривають активні збиральні роботи, в результаті чого пропозиція на ринку зростає. У той же час, попит практично всіх категорій споживачів на цю продукцію залишається вкрай низьким. Оптові компанії та роздрібні мережі готові вести закупівлі виключно дрібним оптом, посилаючись на досить обмежений термін реалізації, оскільки більшість фермерів пропонують до продажу капусту невисокої якості.

Як результат, на українському ринку капусти на сьогоднішній день вже спостерігається суттєвий надлишок продукції. У надії розвантажити ринок фермери знижують ціни. Так, тільки з початку поточного тижня ця продукція подешевшала на 17-25%, і на даний момент господарства відвантажують якісну капуста по 1,5-2,5 грн/кг (0,05-0,08 євро/кг), некондиційну продукцію вони пропонують від 1 грн/кг (0,03 євро/кг).

Варто зазначити, що на даний момент капуста на ринку України вже коштує в середньому на 21% дешевше, ніж в аналогічний минулорічний період. Однак галузеві експерти впевнені, що вже з другої половини сезону на ринку може відчуватися дефіцит цієї продукції, що призведе до стрімкого подорожчання.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-deshevshaye-kapusta
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати