В Україні дешевшає турецький томат

В Україні дешевшає турецький томат

Як відзначають експерти проекту EastFruit, тільки з початку тижня ціна на імпортний помідор в Україні знизилася в середньому на 8%. Причиною цього була досить слабка зацікавленість оптових компаній і мереж закупівлі даної продукції.

Сьогодні українські імпортери пропонують томат на внутрішньому ринку за 37-39 грн/кг ($1,37-1,44/кг). При цьому пропозиція імпортної продукції досить об’ємна, тоді як попит на неї досить стриманий. В результаті на складах компаній накопичуються значні обсяги нереалізованої продукції, через що продавці готові поступатися в ціні.

Головною причиною такого цінового тренда, на думку гравців ринку, є вкрай невисокий попит на дану продукцію. Оптові компанії та роздрібні мережі закуповують томат дрібними партіями, посилаючись на низьку зацікавленість споживачів.

Варто відзначити, що в сформованих умовах ціна на імпортний томат в Україні вже практично опустилася до рівня аналогічного періоду попереднього року. При цьому представники гуртових компаній не виключають, що ціна на турецький томат може знову зрости вже з наступного тижня. Свою думку вони аргументують тим, що Туреччина може значно знизити поставки томата на український ринок на тлі заходів турецького уряду по боротьбі з продовольчою інфляцією в країні.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-deshevshaye-tureckyj-tomat
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати