Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні дешевшають імпортні абрикоси та персики

В Україні дешевшають імпортні абрикоси та персики

За даними «Інфо-Шувар»,  на цьому тижні, на вітчизняному ринку з’явились перші партії абрикосів з Греції та персиків з Туреччини. Ця продукція пропонується помітно дешевше від  кістокових виробництва Іспанії, яка поки що  лишається одним з головних постачальників.

«З розширенням кола постачальників, пропозиція кісточкових в Україні збільшилась, а  ціни, відповідно,  просіли ще більше – коментує ситуацію Олександр Палій, керівник терміналу «Овочі та фрукти» ОРСП «Шувар» – Сьогодні ми вже маємо стабільні поставки  абрикосів з Іспанії, Греції та Туреччини,  персики з нектаринами наші оператори переважно купують в Іспанії та Туреччині.  Слід відмітити, що сьогодні найнижчі ціни пропонують постачальники з Туреччини, а найдорожчою поки що лишається продукція виробництва Іспанії».

За даними «Інфо-Шувар» оптові ціни на абрикос виробництва Іспанії сьогодні в Україні становлять 45-50 грн/кг (1,53-1,7 EUR/кг),  продукція виробників Туреччини на вітчизняних оптових ринках пропонується за ціною 40-45 грн/кг (1,36-1,53 EUR/кг), а грецький абрикос коштує 42-50 грн/кг (1,43-1,7 EUR/кг). Іспанські персики та нектарини  коштують близько 45-50 грн/кг(1,53-1,7 EUR/кг),  тоді як постачальники  з Туреччини пропонують персики по 38-46 грн/кг  (1,29-1,56 EUR/кг).

Як вже повідомлялось, щороку  Україна імпортує близько  35-38 тис. тон нектаринів та персиків  та 1,2 -1,5 тис. тон абрикосів. Майже кожен другий персик та нектарин на українському ринку має іноземне походження.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-deshevshayut-importni-abrykosy-ta-persyky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати