В Україні дешевшають імпортні абрикоси та персики

В Україні дешевшають імпортні абрикоси та персики

За даними «Інфо-Шувар»,  на цьому тижні, на вітчизняному ринку з’явились перші партії абрикосів з Греції та персиків з Туреччини. Ця продукція пропонується помітно дешевше від  кістокових виробництва Іспанії, яка поки що  лишається одним з головних постачальників.

«З розширенням кола постачальників, пропозиція кісточкових в Україні збільшилась, а  ціни, відповідно,  просіли ще більше – коментує ситуацію Олександр Палій, керівник терміналу «Овочі та фрукти» ОРСП «Шувар» – Сьогодні ми вже маємо стабільні поставки  абрикосів з Іспанії, Греції та Туреччини,  персики з нектаринами наші оператори переважно купують в Іспанії та Туреччині.  Слід відмітити, що сьогодні найнижчі ціни пропонують постачальники з Туреччини, а найдорожчою поки що лишається продукція виробництва Іспанії».

За даними «Інфо-Шувар» оптові ціни на абрикос виробництва Іспанії сьогодні в Україні становлять 45-50 грн/кг (1,53-1,7 EUR/кг),  продукція виробників Туреччини на вітчизняних оптових ринках пропонується за ціною 40-45 грн/кг (1,36-1,53 EUR/кг), а грецький абрикос коштує 42-50 грн/кг (1,43-1,7 EUR/кг). Іспанські персики та нектарини  коштують близько 45-50 грн/кг(1,53-1,7 EUR/кг),  тоді як постачальники  з Туреччини пропонують персики по 38-46 грн/кг  (1,29-1,56 EUR/кг).

Як вже повідомлялось, щороку  Україна імпортує близько  35-38 тис. тон нектаринів та персиків  та 1,2 -1,5 тис. тон абрикосів. Майже кожен другий персик та нектарин на українському ринку має іноземне походження.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-deshevshayut-importni-abrykosy-ta-persyky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    В Україну намагалися завезти 850 кг кабачків з перевищеним вмістом нітратів

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    У ЄС викрили шахрайську схему щодо медичного канабісу на 645 млн євро

    У квітні передача зернових до Румунії скоротилася на майже 35%

    ЄС може ввести додатковий контроль для українських перевізників, що їдуть через Польщу

    Майже 100 модульних зерносховищ отримали аграрії Херсонщини

    “Руйнування критичні”: які наслідки окупації для АПК Запорізької області

    USDA збільшив прогноз експорту української пшениці

    БІЛЬШЕ НОВИН