В Україні дешевшають помідори

В Україні дешевшають помідори

Українські тепличні комбінати змушені знижувати ціни на томати, повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Так, ще на початку цього тижня продавцям вдавалося реалізовувати місцевий томат по 60-64 грн/кг ($2,25-2,4/кг), але вже ближче до вихідних їм все частіше доводилося йти на поступки покупцям. З одного боку, це було обумовлено збільшенням пропозиції імпортної продукції, з другого – поступовим збільшенням зборів в місцевих теплицях. Таким чином, на сьогоднішній день ціни на місцевий томат сформувалися в діапазоні 53-55 грн/кг($1,99-2,07/кг), що в середньому на 12% дешевше, ніж на початку тижня.

За словами учасників ринку, напередодні великодніх свят імпортери збільшили обсяги поставок з Польщі і Туреччини, що в умовах невисокого попиту призвело до зниження цін на імпортну продукцію також. У результаті до кінця тижня імпортний томат пропонувався від 30 грн/кг($1,13/кг), що в середньому на 30% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.

Варто зазначити, що на даний момент українські тепличні комбінати томати відвантажують в середньому на 47% дорожче, ніж в аналогічний минулорічний період. У той же час, на думку гравців ринку, вже наступного тижня ціни на цю продукцію можуть знову знизитися, оскільки вибірки в комбінатах продовжують збільшуватися.

Перегляди: 7
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-deshevshayut-pomidory
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати