Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні дешевшають томати

В Україні дешевшають томати

Пропозиція на українському ринку томату помітно перевищує попит на цю продукцію, констатують аналітики «АПК-Інформ: овочі і фрукти». При цьому вони відзначають, що така ситуація змушує тепличні комбінати України йти на значні цінові поступки.

Тільки з початку поточного тижня томат в українських господарствах подешевшав в середньому на 20%. Вже сьогодні виробники пропонують продукцію за 28-30 грн/кг (0,91-0,97 євро/кг). Експортна ціна і зовсім стартує від 25 грн/кг (0,81 євро/кг), причому, відвантажувати на зовнішній ринок навіть на таких умовах вдається одиничним комбінатам, а єдиним покупцем поки залишається Білорусь. Нагадаємо, що наприкінці минулого робочого тижня ціни на український томат не опускалися нижче 33 грн/кг (1,07 євро/кг).

Таку ситуацію тепличники пов’язують з рясною пропозицією томата на ринку, оскільки цю продукцію пропонують не тільки місцеві господарства, але й активно завозять з Туреччини і Польщі.

Відзначимо, що поки комбінати ведуть продаж томатів в середньому на 11% дорожче, ніж в аналогічний минулорічний період. Однак, більшість з них не виключають подальшого цінового зниження. За словами виробників, при збереженні поточних темпів збуту, вони будуть змушені знову поступатися в ціні, щоб не допустити скупчення нереалізованої продукції на складах.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-deshevshayut-tomaty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати