Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні дешевшають яблука

В Україні дешевшають яблука

За даними моніторингу «Інфо-Шувар», в середині березня на гуртових ринках країни найдешевші сорти яблука Флоріна, Айдаред, Ренет Симиренка можна купити по 13-15 грн/кг (0,41-0,47 EUR/кг), тобто, на 10% дешевше, ніж в кінці лютого. Гуртові ціни на більш дорогі сорти Гренні Сміт , Фуджі, Голден знизились 8% до 16-17 грн/кг (0,5-0,53 EUR/кг).

Не дивлячись на зниження, поки що ціни на яблуко для березня лишаються рекордно високими. В минулому році ці фрукти на гуртових майданчиках країни пропонувались майже в 2 рази дешевше, але зростання ціни почалось саме в середині березня, коли запаси вітчизняного яблука майже скінчились. Сьогодні ж на ринку майже вся пропозиція – це вітчизняне яблуко. Імпортери поки що знаходяться в режимі очікування, тому що в Польщі, яка традиційно є головним постачальником яблук в Україну, сьогодні ці фрукти пропонуються навіть дорожче ніж в Україні по 0,47-0,56 EUR/кг .

Як вже повідомлялось, Україна в цьому сезоні суттєво покращила торговий баланс по яблуку, збільшивши експорт майже в 2,5 рази та скоротивши імпорт в 3 рази. Збільшити експорт країні вдалось за рахунок промислового яблука, попит на яке в країнах ЄС цього року був надзвичайно високим через втрату власного врожаю.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-deshevshayut-yabluka
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати