В Україні дорожчає картопля

В Україні дорожчає картопля

В Україні спостерігається зростання цін на картоплю, повідомляють аналітики проекту EastFruit. Основною причиною зростання цін на картоплю, на думку експертів проекту, став досить високий попит на дану продукцію з боку оптових компаній, які почали закупівлі картоплі для закладки в сховища.

Так, на сьогоднішній день виробники пропонують картоплю до продажу по 5,50-7,50 грн / кг ($ 0,19-0,26 / кг), що в середньому на 10% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. За словами, фермерів, підвищувати ціни в даному сегменті їм дозволив не тільки високий попит, але і скорочення пропозиції цієї продукції з дрібних господарств населення, оскільки збиральна кампанія вже пройшла свій пік.

Варто зазначити, що на сьогоднішній день картопля в Україні все ж коштує в середньому на 23% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому оператори ринку відзначають, що зростання цін не сприяло зниженню попиту на картоплю, в зв’язку з чим вони не виключали, що на наступному тижні фермери будуть робити спроби в черговий раз підвищити ціни в даному сегменті.

Перегляди: 19
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-dorozhchaye-kartoplya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    В Україні дорожчає картопля

    В Україні дорожчає картопля

    Про це повідомляє «Інфо-Шувар», з посиланням на дані власного моніторингу цін на найбільших гуртових ринках України. Станом на 24 листопада 2017, ціна на картоплю на найбільших гуртових майданчиках країни перебуває в діапазоні 3,0- 3,8 грн/кг (0,09-0,11 EUR/кг), тоді як ще тиждень тому гуртова ціна на картоплю становила 2,5-3,0 грн/кг (0,07-0,09 EUR/кг).

    Так, на найбільшому оптовому ринку Західного регіону ОРСП “Шувар”, картопля за останній тиждень подорожчала майже на третину і зараз пропонується по 3,0-3,3 грн/кг (0,09-0,1 EUR/кг). Трохи вища цінова позначка була зафіксована на ринку “Столичний” у м. Києві, де кілограм картоплі сьогодні коштує 3,3-3,8 грн/кг (0,1-0,11 EUR/кг). Найвища ціна, станом на сьогодні, була зафіксована на ринку “Нежданний” у Херсонській області, де кілограм картоплі пропонують по 4-4,5 грн/кг (0,13-0,14 EUR/кг).

    Як зазначають експерти “Інфо-Шувар”, такий стрибок ціни на картоплю в Україні було зафіксовано вперше від початку осені. Для порівняння, в минулому сезоні ціна на картоплю почала зростати тільки в січні 2017 року.

    Як вже повідомлялось раніше, в Україні цього сезону збільшились виробничі площі під картоплею на 1% до 1,32 млн. га. Але відбулось це тільки за рахунок збільшення плантацій в населення на 3%, тоді як комерційні виробники навпаки скоротили площі на на  20% до 18,1 тис. га.       

    Перегляди: 0
    Читай нас у та
    Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-dorozhchaye-kartoplya
    Like
    Цікаво
    Подобається
    Сумно
    Нічого сказати

      24 Квітня

      Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

      Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

      Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

      На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

      Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

      ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

      Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

      Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

      Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

      23 Квітня

      Делегація Мінагрополітики ознайомилася з досвідом виконання Північною Македонією аграрних програм для вступу в ЄС

      БІЛЬШЕ НОВИН