Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні дорожчає картопля

В Україні дорожчає картопля

В Україні спостерігається зростання цін на картоплю, повідомляють аналітики проекту EastFruit. Основною причиною зростання цін на картоплю, на думку експертів проекту, став досить високий попит на дану продукцію з боку оптових компаній, які почали закупівлі картоплі для закладки в сховища.

Так, на сьогоднішній день виробники пропонують картоплю до продажу по 5,50-7,50 грн / кг ($ 0,19-0,26 / кг), що в середньому на 10% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. За словами, фермерів, підвищувати ціни в даному сегменті їм дозволив не тільки високий попит, але і скорочення пропозиції цієї продукції з дрібних господарств населення, оскільки збиральна кампанія вже пройшла свій пік.

Варто зазначити, що на сьогоднішній день картопля в Україні все ж коштує в середньому на 23% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому оператори ринку відзначають, що зростання цін не сприяло зниженню попиту на картоплю, в зв’язку з чим вони не виключали, що на наступному тижні фермери будуть робити спроби в черговий раз підвищити ціни в даному сегменті.

Перегляди: 8
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-dorozhchaye-kartoplya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    В Україні дорожчає картопля

    В Україні дорожчає картопля

    Про це повідомляє «Інфо-Шувар», з посиланням на дані власного моніторингу цін на найбільших гуртових ринках України. Станом на 24 листопада 2017, ціна на картоплю на найбільших гуртових майданчиках країни перебуває в діапазоні 3,0- 3,8 грн/кг (0,09-0,11 EUR/кг), тоді як ще тиждень тому гуртова ціна на картоплю становила 2,5-3,0 грн/кг (0,07-0,09 EUR/кг).

    Так, на найбільшому оптовому ринку Західного регіону ОРСП “Шувар”, картопля за останній тиждень подорожчала майже на третину і зараз пропонується по 3,0-3,3 грн/кг (0,09-0,1 EUR/кг). Трохи вища цінова позначка була зафіксована на ринку “Столичний” у м. Києві, де кілограм картоплі сьогодні коштує 3,3-3,8 грн/кг (0,1-0,11 EUR/кг). Найвища ціна, станом на сьогодні, була зафіксована на ринку “Нежданний” у Херсонській області, де кілограм картоплі пропонують по 4-4,5 грн/кг (0,13-0,14 EUR/кг).

    Як зазначають експерти “Інфо-Шувар”, такий стрибок ціни на картоплю в Україні було зафіксовано вперше від початку осені. Для порівняння, в минулому сезоні ціна на картоплю почала зростати тільки в січні 2017 року.

    Як вже повідомлялось раніше, в Україні цього сезону збільшились виробничі площі під картоплею на 1% до 1,32 млн. га. Але відбулось це тільки за рахунок збільшення плантацій в населення на 3%, тоді як комерційні виробники навпаки скоротили площі на на  20% до 18,1 тис. га.       

    Перегляди: 0
    Читай нас у та
    Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-dorozhchaye-kartoplya
    Like
    Цікаво
    Подобається
    Сумно
    Нічого сказати