Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні дорожчають банани

В Україні дорожчають банани

Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

За інформацією проекту за тиждень ці фрукти на українському ринку подорожчали в середньому на 11%. Вже сьогодні імпортери пропонують банани крупним оптом по 20-22 грн/кг (0,64-0,70 євро/кг), тоді як ще тиждень тому ціни на цю продукцію на ринку України стартували від 18 грн/кг (0,57 євро/кг).

Підвищувати ціни продавцям вдається за рахунок помітного зростання попиту на банани, причому, зацікавленість у закупівлі цих фруктів виявляють як оптові компанії, так і роздрібні мережі.

Відзначимо, що на даний момент банани в Україні стоять фактично стільки ж, як і на початку листопада 2016 року. У той же час, гравці ринку не виключають, що ціновий тренд підвищувальний в даному сегменті носить тимчасовий характер, оскільки пропозиція банана на українському ринку продовжує збільшується.

Нагадаємо, що споживання банана в Україні стрімко зростає. Згідно з офіційними даними, за перший місяць сезону-2017/18 імпорт цих фруктів на український ринок збільшився на 25% порівняно з вереснем попереднього року, і став максимальні для цього періоду за останні 4 роки.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-dorozhchayut-banany
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати