Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні дорожчають томати

В Україні дорожчають томати

Тільки з початку поточного тижня ця продукція в Україні подорожчала на 23-33%. Про це повідомляють аналітики Української плодоовочевої асоціації (УПОА), пише landlord.ua.

«Вже сьогодні господарства ведуть відвантаження томату на внутрішній ринок по 16-18 грн/кг ($0,57-0,64 за кг) в залежності від якості та обсягу партії. Експортні ціні на цю продукцію тим часом сягають 18-20 грн/кг ($0,64-0,71 за кг). Для порівняння, минулого тижня виробникам не вдавалося продавати томати закритого ґрунту дорожче, ніж 15 грн/кг ($0,53 за кг)», — йдеться у повідомленні.

За словами представників тепличних господарств, більша частку експортного об’єму відправляється на ринок Білорусі. Крім того, український томат почали закуповувати і імпортери з Польщі, які за рахунок продукції з України намагаються покрити нестачу власного томату на польському ринку.

Зазначається, що наразі ціни на тепличний томат в Україні вже в середньому в 1,5 вищі, ніж на початку вересня 2017 году. Втім, аналітики УПОА відмічають, що зниження експортного попиту на цю продукцію може призвести до досить стрімкого здешевлення, адже в такому разі увесь обсяг господарства повинні будуть переорієнтувати на внутрішній ринок.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-dorozhchayut-tomaty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати