Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні груші продають значно дорожче, ніж роком раніше

В Україні груші продають значно дорожче, ніж роком раніше

На поточному тижні українські садівники отримали можливість трохи підвищити відпускні ціни на вітчизняні груші, завдяки досить активному попиту як з боку оптових компаній, так і з боку роздрібних мереж. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Сьогодні садівники готові відвантажувати вітчизняні груші оптом за ціною 25-50 грн/кг ($1,05-2,09/кг), що в середньому на 18% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Подорожчання даної продукції учасники ринку пояснюють скороченням пропозиції цих фруктів з місцевих господарств. Більшість садівників на даний момент воліють утримуватися від продажу груш пізніх сортів і закладають на зберігання в очікуванні подальшого зростання цін.

Варто додати, що зараз ціна на вітчизняні груші в Україні вже в середньому на 40% вище, ніж на початку грудня 2018 року. Однак, при цьому учасники ринку не виключають, що якщо ціни в цьому сегменті і далі будуть рости, то в продаж почне масово надходити імпортна продукція, що призведе до збільшення пропозиції груші на ринку, і як наслідок до зниження відпускних цін на ці фрукти.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-hrushi-prodayut-znachno-dorozhche-nizh-rokom-ranishe
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати