Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні кардинально зміниться клімат

В Україні кардинально зміниться клімат

Заявила завідувачка відділом прикладної метеорології та кліматології Українського науково-дослідного гідрометеоінституту Віра Балабух, пише propozitsiya.com.

“Підвищення середньої температури за рік на 0,1 градуса подовжує тривалість теплого періоду… на один день! Якщо за середньооптимістичним сценарієм середня температура в Україні до кінця століття зросте на 3,2 градуси за рік, тривалість теплого періоду порівняно з сьогоднішнім може вирости на цілий місяць”, — розповіла експертка.
Це означає, що за сто років зима в Україні скоротиться на 32 дні. До того ж вона буде менш суворою.

“Холодний період може стати ще на місяць коротшим, а суворість зими значно зменшиться. Якщо у полярних широтах середня за рік температура зросте на 8 градусів, то це вже збільшення тривалості теплого періоду на вісімдесят днів”, — сказала Балабух.
Теплий період в Україні збільшиться на 2-3 тижні. Клімат у Поліссі буде схожим на південний степ на початку століття. Це може призвести до значних змін у технологіях вирощування сільськогосподарських рослин і самого набору вирощуваних в Україні культур.

“За такого зростання середньої за рік температури повітря тривалість теплого періоду до середини століття в Україні може вирости на 2-3 тижні у порівнянні з сьогоднішнім. При цьому на Поліссі він триватиме майже 300 днів, що було характерно на початку століття для… південного степу. А у полярних широтах ці зміни можуть бути ще інтенсивнішими. За найбільш песимістичним сценарієм, середня за рік температура збільшиться на 8-10 градусів, а може і вище”, — констатувала Віра Балабух.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-kardynalno-zminytsya-klimat
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати