В Україні кава буде дорожчати, в той час як у світі дешевшає

В Україні кава буде дорожчати, в той час як у світі дешевшає

До кінця 2019 року вартість кави на українському ринку зросте на 5-8%. Про це UBR.ua розповів бренд-менеджер ТМ Lavazza компанії Асканія FMCG Тарас Звєрєв.

На сьогоднішній день роздрібні ціни на каву різняться дуже сильно залежно від супермаркету і виробника:

– зернова кава (250 г) — від 60 до 330 грн;
– мелена кава (250 г) — від 50 до 330 грн;
– розчинна кава (250 г) — від 50 до 212 грн.

«Операційні витрати на підприємствах зростають, і маржа ще навіть близько не наблизилася до докризового рівня. Зарплати у людей ростуть, комунальні платежі теж. Тому, щоб ринок не отримав якусь шокову ціну, вартість кави піднімається поступово. Це роблять всі лідери ринку», — пояснив ситуацію Звєрєв.

У той же час, каже експерт, що на світовому ринку ситуація інша. Там на зерновій біржі котирування знижуються. В першу чергу, через збільшення площ, на яких вирощують каву.

Коли на ринку зростає ціна, то у великих компаній є дуже великий буфер — вони можуть півроку-рік тримати ціну. Це робиться для того, щоб ціни різко не падали і не піднімалися. Навіть якщо ціна у світі буде сильно зростати, то на українському ринку це сильно не позначиться. Принаймні так швидко. Ми купуємо каву не на біржах, а безпосередньо у фермерів. Це допомагає прибрати додаткові витрати на посередників», — резюмував Звєрєв.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-kava-bude-dorozhchaty-v-toj-chas-yak-u-sviti-deshevshaye
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати