В Україні кавуни подорожчали на чверть

В Україні кавуни подорожчали на чверть

Про це пише fruit-inform.com.

За інформацією галузевих експертів, тільки з початку поточного тижня кавуни на українському ринку подорожчали в середньому на чверть. Вже сьогодні фермери відвантажують цю продукцію за 1,5-1,8 грн/кг ($0,06-0,07 кг). Для порівняння, тижнем раніше ціни в цьому сегменті стартували від 1,2 грн/кг ($0,05 за кг).

Позитивний ціновий тренд на ринку кавуна аграрії пов’язують з істотним скороченням пропозиції цієї продукції з господарств. Причиною цьому послужив так званий період міжсезоння: більшість фермерів вже заявили про завершення реалізації кавунів ранніх сортів, тоді як приступити до збору врожаю цих баштанних більш пізніх сортів їм не дозволяють рясні дощі.

Варто відзначити, що в результаті цінового зростання сьогодні кавуни на ринку України вже стоять в середньому на 15% дорожче, ніж у другій половині липня 2017 року. Тим не менш, продавці впевнені, що вже найближчим часом поставки цієї продукції на ринок відновляться, що неодмінно призведе до цінового зниження. У той же час, активний експорт може надати помітну підтримку цінам і здешевлення кавунів буде не таким різким.

Нагадаємо, що в останні роки українські компанії роблять ряд спроб диверсифікувати продажі кавунів і знайти нові можливості для логістики цієї продукції. Зокрема, новаторством попереднього сезону була доставка партії кавунів з Херсонської області в Київ річковим шляхом. Більш того, баржу з херсонськими кавунами в Києві очікують і в поточному сезоні: 1-8 серпня, в період оптимального дозрівання херсонських кавунів, буде відправлене першу у цьому сезоні несамохідне судно з 500 тонн солодкої ягоди. А вже з 15 серпня перша партія кавунів буде доставлена на полиці столичних магазинів.

Крім того, українські компанії прагнуть розширити географію експорту кавуна: у минулому році перші пробні партії відвантажувалася на ринок Польщі.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-kavuny-podorozhchaly-na-chvert
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати