Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні кількість ферм скорочується, а зарплати ветеринарів ростуть

В Україні кількість ферм скорочується, а зарплати ветеринарів ростуть

Про це кореспонденту ГолосUA повідомила експерт Асоціації виробників молока Олена Жупінас.

За її словами, у зв’язку з скороченням ферм через дуже низьку рентабельність утримання худоби фермери намагаються збільшити продуктивність молока від кожної корови.

«Нові технології, доїльні зали – вони мають на увазі під собою меншу кількість обслуговуючого персоналу. Але знову-таки, нові технології вимагають і нових знань. Особливо у ветеринарії, тому що якщо корова дає багато молока, відповідно, потрібно більше дивитися за її раціонами, балансувати її раціони, дивитися за здоров’ям корови», – описала ситуацію експерт.

Вона уточнила, що за останні кілька років попит на професії ветеринарів і зоотехніків буквально злетів на українських молочних підприємствах, оскільки потрібно багато часу приділяти саме здоров’ю корів.

«На сьогодні дуже затребувані такі спеціальності як ветеринар, зоотехнік. Те що вони дуже затребувані, свідчить і зростання заробітної плати. Якщо ще кілька років тому ветеринари отримували близько 6 тис. грн зарплати, то тепер на великих фермерських комплексах у хороших ветеринарів зарплата не менше тисячі доларів», – уточнила О. Жупінас.

Вона також повідомила, що в 2017 році на сільськогосподарських підприємствах з виробництва молока були працевлаштовані 37 тис. осіб.

Відзначимо, за інформацією Всеукраїнської Аграрної Ради, на підприємствах з виробництва молока і молочних продуктів в 2017 році були працевлаштовані 48 тис. осіб.

Перегляди: 15
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-kilkist-ferm-skorochuyetsya-a-zarplaty-veterynariv-rostut
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати