Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні коньяк вироблятимуть за новими правилами

В Україні коньяк вироблятимуть за новими правилами

Це значить, що вже з 1 січня 2019 року виробництво ординарних коньяків України зазнає змін на користь вітчизняних споживачів та розвитку бізнесу, повідомляє  прес-служба корпорації «Укрвинпром».

«Введення в дію Правил сприятиме розвитку сировинної бази виноградно-виноробної галузі шляхом збільшення площ під виноградними насадженнями і, як наслідок, підвищення рівня соціального значення галузі та зростання кількості відрахувань до бюджетів різних рівнів; обов`язкове використання вітчизняних коньячних спиртів при виробництві ординарних коньяків України є актуальним та таким, що забезпечить збереження автентичного вітчизняного продукту», — пояснює переваги прийняття Правил Володимир Кучеренко, генеральний директор корпорації «Укрвинпром».

За його словами, для виробників коньячної продукції важливим нововведенням згідно з Правилами є зобов’язання щодо обов’язкового використання частки вітчизняних коньячних спиртів при виробництві ординарних коньяків України. Це означає, що виробники ординарних коньяків України при їх виробництві щороку будуть поступово збільшувати в них частку коньячних спиртів вітчизняного походження.

«Рішенню щодо використання вітчизняних коньячних спиртів в ординарних коньяках України передував аналіз їх наявності на українському ринку. Відповідно до проведеного попереднього аналізу, низка виробників має у наявності коньячні спирти вітчизняного походження у кількості, яка покриває потреби ринку України на перехідний період», — зазначає Володимир Гісем, директор ОП «Ужгородський коньячний завод», віце-президент ради корпорації «Укрвинпром».

За його словами, продукт з назвою «коньяк України» відповідно до європейських регламентів та Митного кодексу повинен містити українську сировину. В той час як продукт України,  виготовлений окремими виробниками на 100% з імпортної сировини, вводив в оману його споживачів.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-konyak-vyroblyatymut-za-novymy-pravylamy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати