Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні менше 1% земель відповідають вимогам «органіки»

В Україні менше 1% земель відповідають вимогам «органіки»

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк. Ще 90 тисяч гектарів знаходяться в перехідному періоді, пише landlord.ua.

За його словами, загальна площа земель під органіку дуже мала, від загальної площі сільськогосподарських земель в країні, та становить близько 0,89%. Наразі ця частка має всі можливості збільшитись.

«Україна та ЄС за багатьма товарними категоріями мають широкі перспективи збільшення товарообігу, однак саме в частині органічної продукції має місце збіг кількох позитивних факторів. По-перше, ринок органіки ЄС демонструє стабільне та значне зростання. По-друге, цей ринок не лише ємний, але і відрізняється високою платоспроможністю. І по-третє, Україна має надвисокі можливості для нарощування виробництва органічної продукції, тож може задовольнити цей попит», — каже він.

За даними Мінагрополітики, товарна структура органічного експорту відповідає загальноаграрному.

«Найбільше за обсягом експортується кукурудзи, пшениці, сої, ячменю, соняшнику, ріпаку, фруктів та ягід. За більшістю культур ми бачимо тенденцію до зростання обсягів постачань, хоч динаміка і не рівномірна. Наприклад, в 2017 році експорт з України органічного жита збільшився в п’ять разів. Обсяг органічного експорту в грошовому еквіваленті — в межах $100 млн», — стверджує Максим Мартинюк.

Додатковим поштовхом для розвитку цієї галузі буде прийняття відповідного закону, який встановить чіткі вимоги до сертифікації органічного виробництва.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-menshe-1-zemel-vidpovidayut-vymoham-orhaniky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати