Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні міні-ферми стають прибутковим бізнесом

В Україні міні-ферми стають прибутковим бізнесом

В цьому році підприємство закупило 45 голів корів чорно-рябої молочної породи, проведена реконструкція ферми.

Нещодавно у селі Олексіївка (Херсонська область) відкрилася домашня молочна ферма, яка вже постачає свою продукцію компанії Danone. Причому ферму цілком можна назвати інноваційною: тут є поїлки, вентилятори, доїльний апарат, аналізатор молока ЕКОМІЛК, молокопровід з автоматичною системою мийки, і багато іншого.

Як зазначив директор департаменту агропромислового розвитку Олександр Паливода, в державному бюджеті на наступний рік вже закладено кредитування малих сімейних ферм, і з кожним роком держпідтримка буде збільшуватися. На думку чиновника, саме такі підприємства можуть змінити непросту ситуацію, яку ми маємо на сьогоднішній день. В якості ілюстрації Паливода привів наступний приклад: сім’я об’єднує кілька паїв, і таким чином, вже з’являється кормова база для кількох десятків голів корів. Таким чином, з’являється вже прибуток, зростає зацікавленість в цьому бізнесі.

Не так давно стало відомо, що у компанії «Агропродсервіс» зайнялися відновленням молочної ферми в Теофіпілці (Казовский район Тернопільської області). Раніше компанія реконструювала ферму у селі Купчинці на Тернопільщині.

Джерело: Зерно

Перегляди: 8
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-mini-fermy-stayut-prybutkovym-biznesom
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати